X

Τοπικές βροχές και βοριάδες

Πού αναμένονται νεφώσεις και που θα σημειωθούν μπόρες. Που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη.

Ant1news

Την Δευτέρα στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.  Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-6 και τοπικά στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα φυσούν βόρειοι 3-4 και τοπικά στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 και από το βράδυ 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται καλός καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη)

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος άστατος. Συγκεκριμένα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση 5- μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 28 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.