X

Ο καιρός για τους αγρότες

Σε καλοκαιρινό τέμπο, παρά τα τερτίπια, ξεκινά η εβδομάδα. Τι σμυβουλεύουν οι ειδικοί τους καλλιεργητές.

Ant1news

Το ενισχυμένο όψιμο μελτέμι, η ηλιοφάνεια και οι λίγες σύντομες βροχές, παρά τη μικρή υποχώρηση του υδραργύρου, κρατούν ζωντανό το καλοκαίρι, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες τής εβδομάδας,

Την Δευτέρα αναμένονται το πρωί νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Βόρειες Σποράδες και την βόρεια Κρήτη. Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος ουρανός, με μεσημεριανές συννεφιές στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 13 έως 33 βαθμούς και νοτιότερα από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα σε 20 αγροτικές περιοχές

 


Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα  με το  Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, διαπιστώνεται ότι η πτήση του εντόμου Καρπόκαψα Καστανιάς συνεχίζεται με σημαντικές συλλήψεις στο δίκτυο των παγίδων.  Συνιστάται η συνέχιση της προστασίας της καλλιέργειας. 

Οι παραγωγοί, προκειμένου να πάρουν την απόφαση επέμβασης ή όχι και πότε, καλούνται να λαμβάνουν υπόψη τους τις δικές τους παρατηρήσεις και το ιστορικό του κάθε οπωρώνα. Επειδή η πλειονότητα των αυγών αποτίθεται στα ψηλά κλαδιά, να ληφθεί μέριμνα ώστε να καλυφθούν με επιμελημένη εφαρμογή του ψεκασμού και οι κορυφές των δένδρων. Προσοχή πρέπει να δοθεί κατά την επιλογή των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης ανθεκτικότητας.

Αναλυτικά ο καιρούς για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: