X

Ο καιρός για τους αγρότες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε ποιες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές. Συμβουλές για τους αγρότες.

Ant1news

Μικρό καλοκαιράκι εν όψει ωστόσο από Δευτέρα έρχονται φθινοπωρινές βροχές, γι΄αυτό καλό θα είναι οι αγρότες να ετοιμάσουν τις απορροές των κτημάτων τους.     

Πιο αναλυτικά για την Πέμπτη, περιμένουμε πρωινές και βραδινές ομίχλες στα ηπειρωτικά, γενικά αίθριο ουρανό στα δυτικά και λίγες βροχές στη Θράκη, την Ανατολική Στερεά και Εύβοια.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 7 έως 24 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 10 έως 26 και νοτιότερα από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και βοριάδες στα Ανατολικά με την ίδια ένταση.

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές 

Οδηγίες για αγρότες:

«Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ΒΑΚΤΗΡΙΩΣΗ σε καλλιέργειες με εσπεριδοειδήΣε συνθήκες υψηλής υγρασίας, βροχής και σχετικά ψυχρές θερμοκρασίας το βακτήριο μπορεί να προσβάλει δια πληγών (κυρίως) ευπαθή όργανα. Οι έντονες ριπές ανέμου ευνοούν την ασθένεια κυρίως με την δημιουργία πληγών. Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά να γίνει προληπτικός ψεκασμός με χαλκούχα μυκητοκτόνα και επανάληψη σε μηνιαία διαστήματα και οπωσδήποτε μετά από χαλάζι ή παγετό. Οι προσβεβλημένοι κλάδοι είναι επιβεβλημένο να αφαιρούνται και να καταστρέφονται με φωτιά. Είναι σημαντικό τα εργαλεία κλαδέματος να απολυμαίνονται με διάλυμα χλωρίνης. Τέλος, η εγκατάσταση ανεμοφρακτών μπορεί να περιορίσει την δημιουργία πληγών και συνεπώς την εμφάνιση προσβολών Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες των τοπικών γεωπόνων.».

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: