X

Άστατος καιρός την Κυριακή – Χειμώνας από Δευτέρα

Από σήμερα ξεκινά η αλλαγή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Με κακοκαιρία ξεκινά η εβδομάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση.

Ant1news

Την Κυριακή, αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στο Ιόνιο αναμένονται τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώνει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές το απόγευμα. Θα φυσούν άνεμοι μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν κι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 25 βαθμών Κελσίου (σημ: κατά τόπους στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις στα βόρεια παροδικά πιο πυκνές. Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Δευτέρα

Την Δευτέρα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης).

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στη νότια νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3-5, βαθμιαία 6-7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι ανατολικοί 3-5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.