X

Ο καιρός για τους αγρότες

Μια μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας και λίγες βροχούλες θα μας υπενθυμίσουν ότι βρισκόμαστε στο φθινόπωρο. Δείτε τις ειδικές οδηγίες για τους αγρότες.

Ant1news

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, αλλά με περισσότερη φθινοπωρινή διάθεση θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες μέρες.

Για αύριο Τρίτη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με πιθανότητα να βρέξει για λίγο τοπικά και γενικά αίθριο ουρανό στα δυτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 8  έως 22 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 10 έως 24  και νοτιότερα από 16 έως 24  βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά 3-4 μποφόρ και βοριάδες στα ανατολικά 4-6.

Ο καιρός την Τρίτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα  με το  Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας, διαπιστώθηκε Αλτενρναρία σε καλλιέργειες πατάτας. Με εξαίρεση τη Μεσσηνία, ο καιρός δεν ευνοεί πολύ σοβαρές προσβολές. Εξάλλου, ενδεχόμενες προσβολές σπάνια εκδηλώνονται σε νεαρά και ζωηρά φυτά.

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά προληπτικές εφαρμογές ανά 10ήμερο μόνο με την εμφάνιση τοπικών προσβολών. Συνιστά, παράλληλα, να ξεριζώνονται και να καταστρέφονται τα φυτά με ύποπτα συμπτώματα.

Η ασφαλής διάγνωση και η επιλογή κατάλληλων φυτοπροσταστευτικών για την συνδυασμένη αντιμετώπιση με τον περονόσπορο να γίνει με τον γεωπόνο/σύμβουλο της καλλιέργειας. Θα πρέπει να λαμβάνεται πρόνοια για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας, την προστασία του αγρότη, του καταναλωτή, των ωφέλιμων οργανισμών και του περιβάλλοντος.

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό