X

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη

Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο πυκνά τα φαινόμενα. Πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού. Ποια θα είναι η ένταση των ανέμων.

Ant1news

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Σταδιακά τα φαινόμενα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. 

Για την Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και σταδιακά βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 19 βαθμών Κελσίου. 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και από τα βόρεια. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι αργά το απόγευμα σε βόρειων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τα βόρεια. Θα φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά και νοτιά τοπικά θα φθάσουν τα  5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη). 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή, στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες στη νότια νησιωτική χώρα και με μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.