X

Συννεφιά και βροχές το Σάββατο

Σε ποιες περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο.

Ant1news

Τοπικές ασθενείς βροχές αναμένονται το Σάββατο στα ανατολικά και τα νότια, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στην Αττική, με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ  τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί στην δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος και βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα λόγω ομίχλης το πρωί στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου και μόνο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στις Κυκλάδες 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Πρόγνωση καιρού  για την Κυριακή 11-11-2018

Στα ανατολικά Ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Ιόνιο την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά.  

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.