X

Ο καιρός για τους αγρότες

Τοπικές βροχές προβλέπονται σε αρκετές περιοχές, ωστόσο γενικώς η ανομβρία παρατείνεται. Οδηγίες από τους ειδικούς για τους καλλιεργητές.

Ant1news

Η ανομβρία συνεχίζεται, με τους ψυχρούς και ξηρούς βοριάδες να κυριαρχούν και εξαφανισμένους, μέχρι στιγμής, τους βροχερούς νοτιάδες.

Την Κυριακή αναμένονται πρωινές ομίχλες και γενικά αίθριος ουρανός.

Μόνο για τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 8 έως 21 βαθμούς και νοτιότερα από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, μέχρι 5-6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φυσούν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας, διαπιστώνεται πως σε όλες τις περιοχές, οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές από τα παθογόνα και τους εχθρούς της καλλιέργειας.  Ειδικότερα για τον περονόσπορο, στα πεδινά της Δυτικής Ελλάδας και το Ιόνιο, οι τελευταίες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τη διάρκεια διύγρανσης του φυλλώματος και τη θερμοκρασία διύγρανσης, δημιούργησαν ευνοϊκές συνθήκες για το ξεκίνημα προσβολών, σε όλες τις περιοχές.

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά οι φυτείες να προστατεύονται με 7-ήμερες επεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή διάγνωση, τον προγραμματισμό και την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος με το οποίο θα γίνεται η επέμβαση, να ακολουθούνται πάντα οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: