X

Ο καιρός για τους αγρότες

Αρνητικές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι αναμένονται τη Δευτέρα. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ant1news

Άστατος ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε με βοριάδες και νοτιάδες, με χιονιά και με λιακάδες ο Νοέμβρης μας φωνάζει, φύτευε καταβολάδες....

Για αύριο Δευτέρα περιμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2  έως 13 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από -1 έως 18 και νοτιότερα από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Βορειοδυτικοί μέχρι 7 μποφόρ αναμένονται οι άνεμοι και νοτιάδες στα νότια με την ίδια ένταση.

Ο καιρός τη Δευτέρα σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Η Μονίλια είναι η σοβαρότερη ασθένεια της Αμυγδαλιάς επίσης και η προσβολή από το κορύνεο ευνοείται από τις πολλές βροχές του φθινόπωρου και του χειμώνα όποτε συνεχίζονται οι προσβολές των νεαρών βλαστών.   Το  Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου συνιστά να γίνεται κλάδευμα και καταστροφή με φωτιά των προσβεβλημένων κλαδίσκων, κλάδων, και καρπών (μούμιες) των δένδρων. Παράλληλα να γίνουν ψεκασμοί με βορδιγάλειο πολτό με την πτώση των ¾ των φύλλων και επανάληψη κατά την περίοδο της χειμερίας νάρκης, λίγο προ της ενάρξεως διογκώσεως των οφθαλμών ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες από τον Τάσο Αρνιακό: