X

Ο καιρός για τους αγρότες

Αρκετές βροχές τις επόμενες ημέρες αναμένονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οδηγίες από ειδικούς για καλλιεργητές.

Ant1news

Οι νοτιάδες που «γλύκαναν» τον καιρό, φέρνουν τις επόμενες ημέρες λίγες βροχές, ευτυχώς ποτιστικές κι όλα δείχνουν ότι ο Νοέμβριος προσπαθεί να καλύψει το κενό της ανομβρίας των πρώτων ημερών του.

Την Τρίτη αναμένονται βροχές στα δυτικά, ισχυρότερες στο βόρειο Ιόνιο με σταδιακή επέκταση των βροχών στα βόρεια και αργότερα στα νησιά του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 έως 17  βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 10 έως 22 βαθμούς και νοτιότερα από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 μποφόρ, στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Ο καιρός την Τρίτη σε 20 αγροτικές περιοχές

 


Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου συνεχίζεται  η παρουσία της  πολυστίγμωσης σε Αμυγδαλεώνες του Ν. Μαγνησίας (Νέα Αγχίαλος, Κανάλια) καθώς και σε  περιοχές των Ν. Λάρισας και Φθιώτιδας.

Συστήνεται ψεκασμός των δένδρων με βορδιγάλειο πολτό πριν την πτώση των φύλλων ακολουθώντας τις συμβουλές των τοπικών γεωπόνων. Για τον περιορισμό ή την εξάλειψη των μολυσμάτων, συνιστάται επίσης ψεκασμός των πεσμένων στο έδαφος  μολυσμένων φύλλων με ουρία 10-12%0 και ενσωμάτωση αυτών (πολύ βαθύ παράχωμα) κατά τον χειμώνα με καλλιέργεια του εδάφους

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: