X

Ο καιρός για τους αγρότες

Με ανοιξιάτικες συνθήκες συνεχίζεται ο Δεκέμβριος. Οδηγίες απο τους ειδικούς για τους καλλιεργητές.

Ant1news

Ο Αη Νικόλας φέτος «δεν θα ασπρίσει τα γένια του», τον …πρόλαβε βλέπετε ο Άγιος Αντρέας και μάλλον ετοιμάζεται και ο Άγιος Σπυρίδωνας.

Την Πέμπτη αναμένονται, στα ανατολικά και νότια, τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις το πρωί στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 βαθμό έως 10 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -1 βαθμό έως 15 βαθμούς και νοτιότερα από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θα πνέουν βοριάδες, έντασης 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο μέχρι 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές

 

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης και όσον αφορά στην ψύλλα αχλαδιάς, λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών τα ενήλικα άτομα παραμένουν δραστήρια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά ψεκασμό με συνθετικές πυρεθρίνες σε μια ηλιόλουστη μέρα, μόνο σε οπωρώνες που παρουσίασαν σημαντική προσβολή. Ο ψεκασμός αυτός στρέφεται κατά των ενηλίκων και αποσκοπεί στη δραστική μείωση του πληθυσμού που θα διαχειμάσει. 

Εάν η προσβολή δεν ήταν σημαντική ή αν παρατηρούνται ικανοποιητικοί πληθυσμοί αρπακτικών και παρασίτων, ο ψεκασμός αυτός συνιστάται να παραλειφθεί. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: