X

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια την Πέμπτη

Πόσο χαμηλά θα φτάσει ο υδράργυρος, που αναμένεται να σημειωθούν έντονα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Πέμπτη, καθώς αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές, με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα νότιοι 5 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία σε άνοδο στα νότια, αλλά παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. 

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Θα φυσούν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 3 βαθμούς έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως  4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Τις βραδινές ώρες,  σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Την νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 βαθμό έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά. Χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, που τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία στα υπόλοιπα, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στα βόρεια, τοπικά, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται  νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.  Θα φυσούν νότιοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 7 και 17 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές.  Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα βορειοανατολικά θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.