X

Ο καιρός για τους αγρότες

Παροδική βελτίωση του καιρού την Παρασκευή, πριν την νέα επιδείνωση του Σαββατοκύριακου. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ant1news

Πρόσκαιρη θα είναι η μικρή βελτίωση του καιρού την Παρασκευή, καθώς το Σαββατοκύριακο προβλέπεται να είναι και πάλι συννεφιασμένο, βροχερό και χειμωνιάτικο.

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, το Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, με εξασθένηση αργότερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από το 0 έως τους 11 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 2 έως 15 βαθμούς και νοτιότερα από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θα πνέουν νοτιάδες στα νότια, με ένταση 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ και βοριάδες στα βορειοδυτικά, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης και όσον αφορά τον Εξώασκο στα πυρηνόκαρπα:

  • Συνιστάται η αφαίρεση και κάψιμο των προσβεβλημένων κλάδων με ξηρό καιρό.
  • Όπου διαπιστώθηκαν προσβολές, συνιστάται επέμβαση στο τέλος της πτώσης των φύλλων με βορδιγάλειο πολτό ή άλλο χαλκούχο σκεύασμα. Η χρήση των χαλκούχων να γίνεται αφού έχουν ψηθεί (ωριμάσει) τα μάτια, για να αποφευχθεί η ζημιά από φυτοτοξικότητα.
  • Η επέμβαση αυτή καταπολεμά αποτελεσματικά και το ΚΟΡΥΝΕΟ.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.»

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: