X

Ο καιρός για τους αγρότες

Παροδική βελτίωση του καιρού την Δευτέρα, πριν την νέα επιδείνωση της Τρίτης. Οδηγίες προς του καλλιεργητές.

Ant1news

Ένα μικρό… ημίχρονο στην «πάλη» των καιρών, περιμένουμε την Δευτέρα, ,αλλά από την Τρίτη, η «μάχη» συνεχίζεται με αμφίρροπα αποτελέσματα. 

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές χιονοπτώσεις, στα βόρεια ορεινά, ενώ νέα επιδείνωση με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε από το απόγευμα στα δυτικά. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 έως 11  βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 2 έως 15 και νοτιότερα από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θα φυσούν βοριάδες εντάσεως 4 με 6 και στα νότια πελάγη έως 7 μποφόρ που από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιο-νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση,

Ο καιρός την Δευτέρα σε 20 αγροτικές περιοχές

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου διαπιστώνονται οι υψηλοί πληθυσμοί του Αλευρώδη στα θερμοκήπια με τομάτες. Οι  καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν τη ανάπτυξη του εντόμου. Για τους βιοκαλλιεργητές συστήνεται η τοποθέτηση της παρασιτικής σφήκας του Αλευρώδη των θερμοκηπίων οι άλλων αρπακτικών εντόμων.

Για τους παραγωγούς συμβατικής γεωργίας συστήνονται  τα  κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα. Ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων.»

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: