X

Παροδική βελτίωση και νέα επιδείνωση από το βράδυ

Ισχυρές καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά. Αναλυτικά η πρόγνωση.

Ant1news

Τη Δευτέρα αναμένονται με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο, καθώς από το απόγευμα στα δυτικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως από το βράδυ, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών την νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ζάκυνθο θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά τις πρωινές ώρες και από το βράδυ στα δυτικά. Παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.  Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ μ βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ στα δυτικά, όπου την νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικού 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα που πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά θα φυσούν νοτιάδες 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικού με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία  θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.