X

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια την Τετάρτη

Που αναμένεται βελτίωση του καιρού. Σε ποια ύψη θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Για την Τετάρτη προβλέπεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού στη δυτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα, θα επικρατήσουν τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Θα καταγραφεί μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά. Κατά τόπους, θα σχηματιστεί παγετός στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και τις νυχτερινές ώρες. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 800 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αργά το απόγευμα. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. . 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με χιονόνερο, στα γύρω ορεινά με χιόνια. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. 

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Θράκης. Από το απόγευμα και από τα δυτικά προβλέπεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες, 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 300 μέτρα). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στα βόρεια, τοπικά, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Θα φυσούν βόρειοι άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 9 και 13 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν κι από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στο Ιόνιο θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα φυσούν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Κατά τόπους θα σχηματιστεί παγετός στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.