X

Νέα επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη

Που θα πέσουν καταιγίδες. Χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές, πρόσκαιρα και στα πεδινά. Άνεμοι έως θυελλώδεις σε ένταση.

Ant1news

Ενώ ο μισός πληθυσμός της χώρας ταλαιπωρείται από τις έντονες χιονοπτώσεις που έφερε ο «Τηλέμαχος» από το βράδυ της Δευτέρας, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη, από τα δυτικά, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα. 

Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία 8 μποφόρ, στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει σημαντική άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός, στα κεντρικά και βόρεια της επικράτειας.

Στην Αττική θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ αργότερα πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με ασθενείς βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά - ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα), που την νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. 

Στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές από τα δυτικά και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές την νύχτα στη Θράκη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 8 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και πρόσκαιρα σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Θα φυσούν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια. Ο υδράργυρος θα δείξει από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, βαθμιαία τοπικές βροχές και μετά από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα έχουν ένταση 6 με 8 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Κρήτη, με ασθενείς βροχές και στα ορεινά με ασθενείς χιονοπτώσεις. Το απόγευμα και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 6 με 8 μποφόρ, στις Κυκλάδες από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 2 και 15 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σε νότιους-νοτιοδυτικούς, εντάσεως 6 και το βράδυ 7 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ, από το μεσημέρι 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στα νότια και στα ανατολικά κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να είναι ισχυρές στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά και από το βράδυ στα βόρεια, θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.