X

Χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι από την “Υπατία” την Πέμπτη

Με κατά τόπους έντονα φαινόμενα θα κυλήσει και αυτή η ημέρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή. Τι καιρό θα κάνει αύριο.

Ant1news

Βροχές, καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και τα νησιά του Αιγαίου προβλέπονται για την Πέμπτη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, στα πελάγη 8 μποφόρ, στο Αιγαίο 9 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε άνοδο, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα νότια. Θα φυσούν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα γύρω ορεινά – ημιορεινά, όμως βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Την νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, εντάσεως 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα είναι βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 βαθμό έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένονται νεφώσεις, με χιονοπτώσεις σε ορεινά - ημιορεινά και τις πρωινές ώρες σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300 μέτρα), τοπικές βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ. Την νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα με καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά - ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση το απόγευμα. Την νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, που το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στα βόρεια, τοπικά, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Θα φυσούν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ, τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 9 και 15 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι , 7 με 8 μποφόρ, στα βόρεια 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται στα βόρεια πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, στα νότια και ανατολικά θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες και στα ηπειρωτικά ορεινά με παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα στα δυτικά πρόσκαιρα θα σταματήσουν τις απογευματινές ώρες. 

Οι άνεμοι στα βόρεια και στα δυτικά θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους θα σχηματιστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.