X

Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή σε όλη την χώρα. Που αναμένονται βροχές και καταιγίδες. αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται απο το Σάββατο, με χιόνια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας, ενώ και σήμερα Παρασκευή πολλά σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, λόγω των έντονων φαινομένων των προηγούμενων ημερών

Για την Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και την ανατολική
νησιωτική χώρα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση, στο Αιγαίο πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Αναμένεται κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Την νύχτα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 7 και 16 βαθμών Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 βαθμό έως 6 βαθμούς Κελσίου. 

Στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα με μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές το βράδυ. Θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές και βραδινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Στην Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά τις πρωινές ώρες θα είναι νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το μηδέν έως τους 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και μάλιστα την νύχτα στα νότια θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα φυσούν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 5 και 16 βαθμών Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερα)

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα νότια και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στην Πελοπόννησο και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, ωστόσο στα βόρεια γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους, 4 με 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρια ισχυρές στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες. Πρόσκαιρη εξασθένηση θα υπάρξει το απόγευμα. Θα φυσούν νότιοι- νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 και τοπικά το πρωί έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται το Σάββατο, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας (κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και νότια), της Εύβοιας και από το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης. 

Οι άνεμοι στα νότια θα φυσούν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση, όμως στα πελάγη τοπικά θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός, αναμένεται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.