X

Καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο

Που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Που αναμένονται άνεμοι έως 7 μποφόρ. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται για το Σάββατο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, πρόσκαιρα πυκνές κυρίως στην κεντρική Στερεά και τα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός κατά τόπους αναμένεται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 800 μέτρα), με βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Θα πνέουν βοριάδες, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Βαθμιαία από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα φυσούν βοριάδες, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από το μηδέν έως τους 6 βαθμούς Κελσίου. 

Στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση των φαινομένων από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στην δυτική Μακεδονία το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 400 μέτρα), κατά τόπους πυκνές, κυρίως στην νότια Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την βόρεια Πελοπόννησο. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στα βόρεια, 5 με 6 μποφόρ,  τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 βαθμό έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα με σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια και από το απόγευμα στα νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα είναι νοτιοανατολικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη). 

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην υπόλοιπη ανατολική νησιωτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. 

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι, με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν βοριάδες, 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες σε δυτικών διευθύνσεων, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός αναμένεται, κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.