X

Βροχές, σκόνη και νοτιάδες το Σάββατο

Με δύο “πρόσωπα” ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Σε κάποιες περιοχές θα βρέχει και σε άλλες το θερμόμετρο θα «πιάσει» τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Ant1news

Το Σάββατο αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές-βραδινές ώρες, στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα πελάγη έως 6 μποφόρ. 

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιασμένος αναμένεται ο καιρός στην Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στην Θράκη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές-βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, όπου πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην Κρήτη θα επικρατήσει συννεφιά. Θα φυσούν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές-βραδινές ώρες, στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.