X

Επιδείνωση του καιρού από Τρίτη

Ισχυρές βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και νοτιάδες στα πελάγη. Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Για την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα στα δυτικά και από το βράδυ στα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, ενώ τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, με ένταση 3 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 και στον Θερμαϊκό τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Πιθανώς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη να είναι τοπικά ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων την νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από την νύχτα θα στραφούν σε νότιους στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κατά τόπους πυκνές της Ηπείρου. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα κυρίως στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί 4-5 και το βράδυ 6-7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νότιοι-νοτιοανατολικούς 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς την νύχτα τοπικά ισχυρές. Θα φυσούν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, όπου πιθανώς στα δυτικά, βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς, εντάσε4ως 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να καταγράψει μικρή πτώση στα βόρεια.