X

Βαρυχειμωνιά ξανά σε όλη τη χώρα την Τετάρτη

Ισχυρές βροχές, χαλάζι, χιόνια, σκόνη και θυελλώδεις άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα.

Ant1news

Για την Τετάρτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν στην δυτική Ελλάδα, από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την νύχτα την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρους και της δυτικής Μακεδονίας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.  Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, οι οποίες από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι ασθενείς, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και κατά την διάρκεια της νύχτας εκ νέου στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, όπου πρόσκαιρα θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5-7 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Την νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα νότια, κυρίως  θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα από τα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 5-7 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Θα φυσούν άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Oδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για το πού υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση (ενημέρωση 8:30)