X

Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και χιόνι την Παρασκευή

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Έως θυελλώδεις οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Για την Παρασκευή, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας, κατά τόπους πιο πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται την νύχτα, στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 7 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν, όμως τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και γρήγορα καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς. Σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν βαθμιαία στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας όπου θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιάδες, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, όπου θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων θα παρατηρηθεί από τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, που από τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 5 και 13 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μετά από τις μεσημβρινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ, τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, από τις μεσημβρινές ώρες και ύστερα, κατά τόπους ισχυρές. Θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι  3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο, προβλέπονται στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση, με βαθμιαία εξασθένηση στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση.