X

Καιρός: λίγες νεφώσεις και σποραδικές βροχές

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Κατά τόπους βροχές στα νοτιοανατολικά.

Ant1news

Σποραδικές βροχές, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, προβλέπονται την Κυριακή στη νοτιοανατολική Ελλάδα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά, το πρωί. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά και τα νότια της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους τοπικά μέχρι 5 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη αναμένεται τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά από το απόγευμα δυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός αναμένεται αίθριος σε γενικές γραμμές. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται κυρίως το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και σταδιακά από το βράδυ στα ανατολικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπονται λίγες νεφώσεις, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη το πρωί. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 και σταδιακά από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους στα νότια πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Ενίσχυση των ανέμων προβλέπεται από το απόγευμα στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αν και στα βόρεια θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις και στη μεγαλόνησο υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3-5 και τη νύχτα στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Ειδικότερα στα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης καταιγίδας νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Δευτέρα

Στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται συννεφιά, με τοπικές βροχές που από το απόγευμα ίσως ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία, όμως, στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.