X

Καιρός: με άνοδο της θερμοκρασίας το ξεκίνημα της εβδομάδας

Που αναμένονται συννεφιές και καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Για την Δευτέρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, κυρίως στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, στο Αιγαίο εντάσεως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από το μηδέν έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα φυσούν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία και την Θράκη, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). Κατά τόπους τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους. 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). Στην Ήπειρο, τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Προβλέπεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ για τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βοριάδες, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπεται ο καιρός να παραμείνει γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για τα δυτικά και τα νότια. Τοπικά περιορισμένη αναμένεται να είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά και νότια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με ένταση από 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.