X

Καιρός: ισχυρές βροχές, χιόνια στα ορεινά και “βουτιά” του υδράργυρου την Τετάρτη

Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Βελτιωμένος καιρός αναμένεται την Τετάρτη στα βόρεια και γρήγορα στα δυτικά της επικράτειας. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από τα βόρεια. 

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι ανατολικών διευθύνσεων, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στα πελάγη 8 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με βροχές, κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια και ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση μετα το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα)

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά το πρωί έως 7-8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της, θα είναι κατά τόπους, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στα ορεινά, βαθμιαία όμως από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι  βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).  

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μετα το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στα δυτικά 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετα το μεσημέρι.  Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 09 και 14 βαθμών Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Στα νότια θα φυσούν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως στα δυτικά θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι στο Ιόνιο το απόγευμα σε 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.