X

Καιρός: με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες η μισή Παρασκευή

Που αναμένονται τοπικά έντονα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα είναι οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, για την Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές τις πρωινές κυρίως ώρες, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια, όμως βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Θα φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. . Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές κυρίως ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση προβλέπεται στις Κυκλάδες από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 15 βαθμών Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και από τα βόρεια. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή

Το Σάββατο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στην Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά 6-7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.