X

Καιρός: Ηλιοφάνεια και βοριάδες το Σάββατο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βοριάδες και τοπικές νεφώσεις.

Ant1news

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές αναμένονται τις βραδινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Ιόνιο 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. 

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες και τις νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τη νύχτα ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στην Μακεδονία. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Γενικά αίθριος ο καιρός θα είναι στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται μόνο στην Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 24/03/2019

Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ, ενώ αναμένεται μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.