X

Θρίλερ με την Τολοκονίκοβα των Pussy Riot

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μίας εκ των φυλακισμένων γυναικών του ρωσικού συγκροτήματος Pussy Riot.

Ant1news

Ο σύζυγος της Ναντέζντα δήλωσε ότι από τη στιγμή της μεταφοράς της σε άλλη φυλακή, πριν δύο εβδομάδες, δεν έχει κανένα νέο από εκείνη. Ο ίδιος υποψιάζεται ότι η σιωπή αυτή είναι μια μέθοδος τιμωρίας από τις σωφρονιστικές αρχές, αλλά δεν κρύβει την ανησυχία του για το τι έχει συμβεί πραγματικά.

Η Τολοκονίκοβα ξεκίνησε απεργία πείνας, καταγγέλλοντας ότι απειλείται η ζωή της στο συγκεκριμένο στρατόπεδο της Μορδόβια, από το οποίο μεταφέρθηκε στις 22 Οκτωβρίου σε άγνωστο προορισμό.

Η διοίκηση των σωφρονιστικών καταστημάτων είχε πάντως διευκρινίσει ότι βάσει του ρωσικού νόμου ένας συγγενής της κρατούμενης θα ενημερωθεί για το πού θα μεταφερθεί «το αργότερο 10 ημέρες μετά την άφιξή της» στο νέο χώρο κράτησης.

Ο σύζυγος της Τολοκονίκαβα όμως 13 ημέρες μετά δεν έχει ακούσει τίποτα περισσότερο από κάποιες φήμες, που αναφέρουν ότι η ίδια εθεάθη στο Τσελίαμπινσκ στα Ουράλια. 

Η Τολοκονίκοβα εκτίει, όπως και ένα ακόμη μέλος των Πούσι Ράιοτ, ποινή δύο ετών επειδή τραγούδησε στις αρχές του 2012 μια «πανκ προσευχή» εναντίον του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σε καθεδρικό ναό της Μόσχας.