X

Διαδηλώσεις κατά των μεταναστών

Στους δρόμους της Μόσχας κατέβηκαν χιλιάδες Ρώσοι εθνικιστές για την ετήσια διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Ant1news

« Σήμερα ένα τζαμί, αύριο τζιχάντ» έγραφε το κεντρικό πανό των ρώσων εθνικιστών στη Μόσχα, που ζητούσαν να απαγορευθεί η θεώρηση διαβατηρίων σε μετανάστες από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου και της κεντρικής Ασίας.

Στις διαδηλώσεις, που έγιναν, υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας, τρεις εβδομάδες μετά τις βίαιες ταραχές για τη δολοφονία νεαρού Ρώσου από Αζέρο στο Μπιριούλεβο, συμμετείχε και ο επικεφαλής του κινήματος "Οι Ρώσοι", ο υπερεθνικιστής Ντμίτρι Ντεμούτσκιν.

Αντιθέτως, το ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο Αλεξέι Ναβάλνι, γνωστός επίσης για τις εθνικιστικές του θέσεις, αρνήθηκε να συμμετάσχει εξηγώντας, μέσω του ιστολογίου του, ότι δεν ήθελε να δώσει στο Κρεμλίνο την ευκαιρία να υπονομεύσει την αξιοπιστία του.

Ο Ναβάλνι τάχθηκε και κατά του ναζιστικού χαιρετισμού στις διαδηλώσεις, παρότι η νεολαία του χαιρετά ναζιστικά, καθώς η πλειοψηφία όσων μετέχουν στις ξενοφοβικές συγκεντρώσεις είναι "άνθρωποι απολύτως φυσιολογικοί".