X

«Κοινωνικός»… τουρισμός στη Σιβηρία για την Τολοκονίκοβα

Σε νέο στρατόπεδο εργασίας στη Σιβηρία μεταφέρεται η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μία από τις δύο φυλακισμένες νεαρές γυναίκες του ρωσικού συγκροτήματος Pussy Riot.

Ant1news


Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, όπως κι ένα ακόμη μέλος των Pussy Riot, εκτίει ποινή φυλάκισης δύο ετών επειδή τραγούδησε στις αρχές του 2012 μια «πανκ προσευχή» εναντίον του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σε καθεδρικό ναό της Μόσχας.

«Η ρωσική υπηρεσία φυλακών αποφάσισε να μεταφερθεί η Τολοκονίκοβα στην περιοχή του Κρασνογιάρσκ στην ανατολική Σιβηρία», ανακοίνωσε ο ρώσος επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Βλαντίμιρ Λουκίν.

Σύμφωνα με τον Λούκιν η μεταφορά της Τολοκονίκοβα στην επαρχία καταγωγής της θα συμβάλει στην επανένταξή της στην κοινωνία. Όμως ο σύζυγος και η κόρη της ζουν στη Μόσχα.

Οι συγγενείς της 24χρονης δεν είχαν νέα της από τις 22 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες αφότου οι σωφρονιστικές αρχές της χώρας είχαν ανακοινώσει τη μεταφορά της από το στρατόπεδο της Μορδόβια σε νέα φυλακή, με αφορμή την απεργία πείνας που έκανε καταγγέλλοντας ότι απειλείται η ζωή της.