X

Ελεύθεροι με εγγύηση άλλοι 5 ακτιβιστές της Greenpeace

Αποφυλακίστηκαν την Τετάρτη άλλα 5 μέλη της οικολογικής οργάνωσης που κατηγορούνται για χουλιγκανισμό από τις ρωσικές αρχές.

Ant1news

Ο αμερικανός καπετάνιος του Arctic Sunrise Πίτερ-Χένρι Γουίλκοξ, οι Ολλανδοί Μάνες Ούμπελς και Φάιζα Ούλαχσεν και οι Βρετανοί Κίραν Μπράιαν και Αλεξάντρα Χάρις είναι οι τελευταίοι ακτιβιστές της Greenpeace που αφέθηκαν ελεύθεροι, καταβάλλοντας εγγύηση 45.000 ευρώ έκαστος.

Από τη Δευτέρα έχει αρχίσει στην Αγία Πετρούπολη η διαδικασία εξέτασης της παράτασης ή μη της προσωρινής κράτησης των 30 ακτιβιστών και οι δικαστές έχουν αφήσει προσωρινά ελεύθερα 17 άτομα.

Αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή, η Greenpeace εξέφρασε μεν την ικανοποίηση της, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ποινή 7ετους κάθειρξης για χουλιγκανισμό, μετά την απόπειρα συμβολικής κατάληψης μίας πετρελαϊκής εξέδρας της Gazprom στον Αρκτικό Κύκλο. Ακόμη και όσοι αποφυλακίστηκαν, έχουν περιοριστικούς όρους και δε μπορούν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.