X

Φωτίστηκε ο ουρανός από τα πυροτεχνήματα στο Σότσι

Μία πρώτη… γεύση από την τελετή έναρξης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι έδωσαν οι σήμερα οι διοργανωτές.

Ant1news



Το Ολυμπιακό Στάδιο «Fisht», το οποίο θα καλωσορίσει την Παρασκευή τους αθλητές από όλο τον κόσμο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, φωτίστηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια της πρόβας ενόψει της τελετής έναρξης.

Τα πυροτεχνήματα και ο φωτισμός του σταδίου στη διάρκεια της πρόβας δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα στον ουρανό του Σότσι.

Η Ρωσία έχει δαπανήσει περισσότερα από 50 δισ. δολάρια για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και οι διοργανωτές προετοιμάζονται πυρετωδώς για την τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου.

Τρομοκρατικές απειλές με φόντο τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Απειλητικές επιστολές για τρεις αθλητριες έλαβε στο μεταξύ η αυστριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ελάχιστα 24ωρα πριν ξεκινήσουν οι χειμερινοί αγώνες στο Σότσι.

Όσο πλησιάζει η πρεμιέρα της διοργάνωσης, οι ρωσικές αρχές ανεβάζουν τα επίπεδα συναγερμού, φοβούμενες επίθεση απο φανατικούς Ισλαμιστές και κυρίως απο τις αποκαλούμενες "μαύρες χήρες", οι οποίες είναι αποφασισμένες να πεθάνουν όπως οι σύζυγοί τους, παίρνοντας μαζί τους πολύ κόσμο.

"Φρούριο" το Σότσι

Με φόντο τις νέες απειλές, αλλά και τις προηγούμενες έχει σημάνει συναγερμός στις αστυνομικές αρχές, που έχουν μετατρέψει σε "φρούριο" το Σότσι. Πάνοπλοι αστυνομικοί, μέχρι και πλοία του πολεμικού ναυτικού, έχουν επιστρατευτεί για την ομαλή διαξαγωγή των αγώνων, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.