X

«Αστακός» το Σότσι

Συναγερμός ακόμη και για τις… οδοντόκρεμες έχει σημάνει στο Σότσι, λίγες ώρες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων

Ant1news

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έχει ξεκινήσει με την άφιξη και της ολυμπιακής φλόγας στο Σότσι, το οποίο έχει μετατραπεί σε «αστακό», καθώς ο φόβος για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στη διάρκεια των Αγώνων παραμονεύει. Δεκάδες χιλιάδες πάνοπλοι αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην πόλη σε μια προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να αποτρέψει ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Μάλιστα οι ΗΠΑ εξέδωσαν και προειδοποίηση για κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων ακόμη και με σωληνάρια οδοντόκρεμας!

Oι αμερικανικές αρχές απεύθυναν προειδοποίηση-υπενθύμιση στις αεροπορικές εταιρείες για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης που μπορεί να κρύβεται ακόμη και στις πιο αθώες επισκευές επιβατών, όπως τα σωληνάρια οδοντόκρεμας που μπορεί να έχουν «γεμιστεί» με εκρηκτική ύλη.

Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού ξεναγήθηκε από τη χρυσή ολυμπιονίκη Γελένα Ισινμπάγεβα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επιχείρησε να  εμψυχώσει τα μέλη της ρωσικής ολυμπιακής ομάδας.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε για μια φορά ότι τους εκπροσώπους του Τύπου, ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.



Σημειώνεται ότι στους αγώνες θα πάρουν μέρος και αθλητές απο μια χώρα που δεν έχει δει ποτέ χιόνι. Είναι η Τζαμάικα, η οποία συμμετέχει για όγδοη φορά σε χειμερινή Ολυμπιακή διοργάνωση, προσβλέποντας σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και γιατί όχι και σε μετάλλια.