X

Γέφυρα σύνδεσης της Ρωσίας με την Κριμαία ετοιμάζει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο παρουσίασε το σχέδιο για την κατασκευή της γέφυρας που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία.

Ant1news


Μεσούσης της κρίσης με την Ουκρανία ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε, τη Δευτέρα, διάταγμα με το οποίο εξουσιοδοτεί την κρατική εταιρεία Rossavtotor να υλοποιήσει το σχέδιο της γέφυρας, που θα ενώσει τα στενά του Κερτς. Οι τεχνικές μελέτες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το Νοέμβριο του 2014.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης (στην Ουκρανία), όμως υπάρχουν αποφάσεις που έχουν χαρακτήρα δεσμευτικό», δήλωσε ο Μεντβέντεφ και πρόσθεσε ότι η υλοποίηση του σχεδίου θα προχωρήσει «ανεξάρτητα από την πολιτική κατάσταση».

Ρωσία και Ουκρανία είχαν υπογράψει το 2010 πρωτόκολλο συνεργασίας για το σχέδιο της γέφυρας που θα  συνδέει τη ρωσική περιοχή του Κρασνοντάρ με την Κριμαία. Η πρόσβαση στην χερσόνησο της Κριμαίας είναι δυνατή μόνο με πορθμεία.

Η γέφυρα μήκους 4,2 χλμ. και πλάτους 22 μέτρων θα διαθέτει διαβάσεις πεζών, έναν αυτοκινητόδρομο και μία ή δύο σιδηροδρομικές γραμμές. Θα προσφέρει τη δυνατότητα διέλευσης σε περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Το κόστος εκτιμάται στα 24 δισεκατομμύρια ρούβλια (480 εκατομμύρια ευρώ).