X

Ο Πούτιν σταματάει τα στρατιωτικά γυμνάσια στα σύνορα με την Ουκρανία

Επιστρέψουν στις βάσεις τους τα στρατεύματα που συμμετείχαν σε στρατιωτικά γυμνάσια στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ant1news

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στα στρατεύματα που συμμετείχαν σε στρατιωτικά γυμνάσια αυτή την εβδομάδα να επιστρέψουν στις βάσεις τους, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα εκπρόσωπο του Κρεμλίνου κι αναμεταδίδει το Ρόιτερς.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία η Μόσχα αρνείται ότι συνδέονται με τα γεγονότα στην Ουκρανία, υπήρξαν επιτυχημένα.

Τα στρατιωτικά γυμνάσια πραγματοποιήθηκαν στη δυτική Ρωσία, μία περιοχή η οποία συνορεύει με την Ουκρανία.

Πάντως, το τελεσίγραφο που, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, είχε δώσει ο ρωσικός στρατός για την παράδοση των Ουκρανικών στρατευμάτων στην Κριμαία, εξέπνευσε στις 5 σήμερα τα ξημερώματα, χωρίς να υπάρξει καμία επέμβαση.

Από εκεί και πέρα, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε για περισσότερες από δύο ώρες τη Δευτέρα με τους ανώτατους συμβούλους εθνικής ασφάλειας και συζήτησαν τρόπους με τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα μπορούσαν να "απομονώσουν περαιτέρω" τη Ρωσία ως αντίποινα για τη στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στην Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.