X

Λύση στην ουκρανική κρίση αναζητούν ΗΠΑ-Ρωσία

Οι επικεφαλής της ρωσικής και της αμερικανικής διπλωματίας, Λαβρόφ και Κέρι, συναντώνται, την Κυριακή, στο Παρίσι.

Ant1news


Δίαυλο επικοινωνίας έχουν ανοίξει Μόσχα και Ουάσινγκτον αναζητώντας διέξοδο στο ουκρανικό αδιέξοδο.

"Δεν υπάρχει ενιαίο σχέδιο", δήλωσε, πάντως, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ. "Έχουμε διαφορετικές απόψεις. Υπάρχει  ανταλλαγή απόψεων αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει κοινή προσέγγιση", είπε ο Ριάμπκοφ, στο δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, εν αναμονή της συνάντησης, την Κυριακή, στο Παρίσι των  επικεφαλής της ρωσικής και της αμερικανικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι.

Την αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία, όπου ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές, συζήτησαν, την Παρασκευή, τηλεφωνικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Κατά τον Ριαμπιακόφ, όμως,"στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος δεν αναφέρθηκε σωστά στο περιεχόμενο της συνομιλίας. Οι ΗΠΑ είναι αυτές που σχολίασαν τις προτάσεις μας για την Ουκρανία και όχι το αντίθετο".

Ωστόσο, οι δύο δυνάμεις επικοινώνησαν, εκ νέου, τηλεφωνικώς το Σάββατο, μέσω των Λαβρόφ και Κέρι, ο οποίος ακύρωσε την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον από τη Μέση Ανατολή, προκειμένου να μεταβεί στο Παρίσι.