X

Σκανδαλίστηκε ρώσος βουλευτής από τη γύμνια του θεού Απόλλωνα

Κατέθεσε πρόταση για να αντικατασταθεί το χαρτονόμισμα των 100 ρουβλιών, επειδή απεικονίζει γυμνό το θεό Απόλλωνα.

Ant1news

«Πορνογραφικό περιεχόμενο» θεωρεί ο ακροδεξιός βουλευτής Ρομάν Χουντιακόφ την απεικόνιση του θεού Απόλλωνα στο χαρτονόμισμα των 100 ρουβλιών.

Ο βουλευτής του κόμματος του ΒλαντιμίρΖιρινόφσκι κατέθεσε πρόταση στη ρωσική Δούμα για την αντικατάσταση του επίμαχου χαρτονομίσματος, με την αιτιολογία ότι προωθεί την πορνογραφία.

Το χαρτονόμισμα των 100 ρουβλιών απεικονίζει τον θεό Απόλλωνα πάνω στο άρμα, μπροστά από το περίφημο θέατρο Μπαλσόι.

«Διακρίνονται ξεκάθαρα τα γεννητικά του όργανα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο ρώσος βουλευτής, ο οποίος υποστηρίζει ότι η εικόνα γυμνών θεών δεν έχει θέση σε χαρτονομίσματα.

Θέλοντας να δικαιολογήσει τον εξωφρενικό ισχυρισμό του, ο βουλευτής Χουντιακόφ ανέφερε πως αποφάσισε να ζητήσει την αντικατάσταση του χαρτονομίσματος όταν είδε δύο παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, να το περιεργάζονται… με αμηχανία.

Η πρόταση του Χουντιακόφ πυροδότησε ειρωνικά σχόλια από χρήστες του διαδικτύου, με ορισμένους να υποστηρίζουν πως ίσως είναι η πρώτη φορά που κάποιος βουλευτής είδε πως είναι το χαρτονόμισμα των 100 ρουβλιών (αξίας περίπου 2 ευρώ), επειδή από τα χέρια τους περνούν μόνο μεγάλα ποσά και δεν ασχολούνται με… τα ψιλά.