X

Το μυστικό του Πούτιν: Οι όμορφες κόρες του

Οι εμφανίσεις του Ρώσου ηγέτη είναι αποκλειστικά μοναχικές, με το μόνο ίχνος ζωής που μπορεί να τον περιβάλλει να είναι αυτό των αγαπημένων του σκυλιών.

Ant1news

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας από τους ισχυρότερους άνδρες του κόσμου. Ηγέτης, πολιτικός, αρχηγός, αμείλικτος, σχεδόν ξεχνά κανείς ότι είναι άνθρωπος κανονικός, κατά τ’άλλα.

Έχει ο ίδιος φροντίσει να υπάρχει το κενό της απόστασης μεταξύ της προσωπικής του ζωής και της φήμης του και έχει καταφέρει να τα διαχωρίσει, αφήνοντας έξω από τα φώτα της δημοσιότητας την οικογένειά του.

Παίρνοντας απόσταση από άλλους ηγέτες, κυρίως της Αμερικής, που η οικογενειακή τους ζωή αποτελεί μέρος του επικοινωνιακού τους προγράμματος, ο Πούτιν παντρεύτηκε το 1983, την Λουντμίλα και την χώρισε 30 χρόνια αργότερα, κάτω από μυστικότητα που χωρά ακόμα και αμφιβολίες. Στο διάστημα των χρόνων αυτών οι φωτογραφίες και οι κοινές εμφανίσεις του ζεύγους ήταν από ελάχιστες μέχρι καθόλου.

Την ίδια οδό ακολούθησε και με τις δύο κόρες του. Την Μαρία και την Αικατερίνη, 29 και 27 χρονών αντίστοιχα.

Εκτός λίγων φωτογραφιών που τα κορίτσια είναι ακόμα παιδιά στην αγκαλιά του πατέρα τους, δεν υπάρχουν και πολλές εικόνες τους. Η έλλειψη της παρουσίας τους από τα δημόσια είναι τόσο καλά σχεδιασμένη από τον πατέρα τους, που ακόμα και Ρώσοι αμφιβάλουν αν τα δύο κορίτσια που κατά καιρούς εμφανίζονται στο πλευρό του είναι όντως οι κόρες του.

Ο ίδιος όταν άρχισε να ανεβαίνει τα αξιώματα τις πήρε από το σχολείο, για να το συνεχίσουν κατ’οίκον. Ο λόγος ήταν απλός: Τα κορίτσια δεν έπρεπε να γίνουν στόχος αντί για τον Πούτιν.

Τα πρόσωπά τους είναι αμφιλεγόμενα, τόσο για τον Τύπο της Ρωσίας, όσο και για τον διεθνή. Ακόμα και οι πληροφορίες που υπάρχουν για αυτές δίνονται συγκεχυμένες. Κάποιες θέλουν τις αδελφές Πούτιν να είναι φίλες με την κόρη του Μπερλουσκόνι, η οποία φέρεται ότι μιλά ρώσικα.

Το 2005 κυκλοφόρησαν φήμες ότι τα κορίτσια γράφτηκαν στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Η Μαρία στο τμήμα Βιολογίας και η Αικατερίνη σε αυτό των Ασιατικών Σπουδών. Ωστόσο, στις παραδόσεις κανένας δεν τις είδε κι έτσι κανείς δεν έμαθε τι συνέβη.

Πέντε χρόνια αργότερα, το 2010, ήρθαν τα «νεότερα» για τις κοπέλες, όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Αικατερίνη ήταν έτοιμη να παντρευτεί τον αγαπημένο της, γιο ναυάρχου από την Νότια Κορέα, με τον οποίο είχε δεσμό δέκα χρόνια. Το Κρεμλίνο διέψευσε την είδηση και η μόνη διαρροή από το γάμο παρέμεινε η φήμη του.

Η Μαρία καταδιώκεται ακόμα περισσότερο από φήμες, οι οποίες την θέλουν να έχει χρόνια σχέση με κάποιον Ολλανδό, με τον οποίο φέρεται ότι συζεί κιόλας. Οι φήμες αυτές φούντωσαν με αφορμή την τραγωδία με το σκάφος της Malaysian, που είχε ξεκινήσει από την Ολλανδία. Μάλιστα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Μαρία διώχτηκε από την ολλανδική πόλη που ζει εξαιτίας της κατάρριψης του αεροσκάφους. Και πάλι όμως, κανείς δεν είναι και τόσο σίγουρος ότι όντως πρόκειται για την Μαρία Πούτιν.

Οι μόνες σίγουρες πληροφορίες που υπάρχουν για τις θυγατέρες Πούτιν έρχονται δια στόματος Βλαντιμίρ και είναι ότι ζουν στη Μόσχα και έχουν τα δικά τους ενδιαφέροντα.