X

Νέο κοσμοδρόμιο ετοιμάζει η Ρωσία

Η Μόσχα θα δαπανήσει συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ant1news


Κυρίαρχο του  Διαστήματος φιλοδοξεί να κάνει τη Ρωσία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που επιθεώρησε το υπό κατασκευή νέο  κοσμοδρόμιο «Vostochny» στην περιοχή Αμούρ της Ρωσικής Άπω Ανατολής,

«Στόχος μας είναι από το 2016- το αργότερο το 2018- να ξεκινήσουν διαστημικές αποστολές με προορισμό τη Σελήνη και τον πλανήτη Άρη», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. 

Για τον Βλαντιμίρ Πούτιν , η δημιουργία του  Vostochny  επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο επιστήμης και τεχνολογίας που κατέχει  η Ρωσία. «Η νέα διαστημική βάση θα πρέπει να γίνει άλλο ένα δυνατό σημείο της ανάπτυξης της ρωσικής Άπω Ανατολής», τόνισε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντμίτρι Ρογκόζιν, προανήγγειλε  πως γύρω από τη νέα διαστημική βάση  θα αναπτυχθεί μια ολόκληρη πόλη.

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα ακαδημαϊκή πόλη κοντά στο κοσμοδρόμιο Vostochny με στόχο την ανάπτυξη νέων project στη βιομηχανία πυραύλων», υπογράμμισε  ο Ρογκόζιν και πρόσθεσε  η πόλη θα μεταμορφωθεί σε κέντρο  έρευνας και δυναμικού διαστημικού design.



Η πρώτη φάση του έργου που αφορά στη διάνοιξη και στην κατασκευή των δρόμων του κοσμοδρομίου έχει ήδη ολοκληρωθεί.  Η δεύτερη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2014. Από το κοσμοδρόμιο «Vostochny» θα πραγματοποιούνται και εκτοξεύσεις στρατιωτικών δορυφόρων.