X

Δολοφονημένος ηθοποιός στη Μόσχα που τα είχε βάλει με τον Πούτιν

Ο 49χρονος καλλιτέχνης ήταν πρωταγωνιστής του θεάτρου και της τηλεόρασης, αλλά και σφοδρός επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ant1news

Ο διάσημος Ρώσος ηθοποιός  Αλεξέι Ντεβοντσέκο βρέθηκε δολοφονημένος μέσα σε μια λίμνη αίματος, στο σπίτι του στην Μόσχα. Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε γίνει διάσημος όχι μόνο για τις εμφανίσεις του σε θέατρο και τηλεόραση, αλλά και για την σκληρή κριτική που ασκούσε κατά του ηγέτη της Ρωσία Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η σωρός του 49χρονου βρέθηκε από ένα φίλο του και οι αστυνομικές αρχές προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, την ώρα που τα Ρωσικά ΜΜΕ  αφήνουν αιχμές για πιθανή εμπλοκή του Κρεμλίνου.

Ο Αλεξέι είχε εμφανιστεί με επιτυχία σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και είχε επίσης πρωταγωνιστήσει στο μεγαλύτερο θέατρο τέχνης στην Μόσχα, το «Moscow Art Theatre».

Η κόντρα του με την Ρωσική κυβέρνηση ξεκίνησε το 2010 όταν είχε καλέσει τους συναδέλφους του αλλά και άλλους καλλιτέχνες να μποϊκοτάρουν τις προπαγανδιστικές και αντισημιτικές ταινίες που προβάλλονται από τη ρωσική τηλεόραση.

Η δε αντιπαράθεση του με τον ισχυρό άντρα της Ρωσίας ξεκίνησε ένα χρόνο μετά όταν έκφρασε την θλίψη του για τα πεπραγμένα του προέδρου της χώρας γράφοντας στο blog  του, «Βαρέθηκα την πολιτική αυτή που θυμίζει τσάρο. Με τα ψέματά του, ο Πούτιν καλύπτει όλες τις βρομιές».