X

Ο «φύρερ» Πούτιν σε εξώφυλλο gay περιοδικού

Ο ρώσος πρόεδρος είναι γνωστός για τις διώξεις προς τους ομοφυλόφιλους κι εκείνοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και… μεγαλούργησαν.

Ant1news

Το περιοδικό «The Advocate» διακήρυξε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως τον «πρόσωπο» της χρονιάς.

Πρόκειται για περιοδικό της LGBT κοινότητας, της οποίας σφοδρός πολέμιος είναι ο Πούτιν, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που οι διώξεις, που συχνά γίνονται βίαιες και ακραίες.

Το περιοδικό χρησιμοποίησε έναν απλό και ευφάνταστο τρόπο για να απεικονίσει τη δραστηριότητα του Πούτιν στο θέμα: Η φωτογραφία του εξωφύλλου του είναι ο Βλαντιμίρ με ένα μουστάκι που παραπέμπει στον Χίτλερ.

 «Ο Πρόεδρος της Ρωσίας έγινε η μεγαλύτερη απειλή για την LGBT κοινότητα στον κόσμο το 2014», εξηγεί το περιοδικό για την απόφασή του να χρήσει τον Πούτιν άνθρωπο της χρονιάς.

Ο ρώσος πρόεδρος, ωστόσο, δεν φαίνεται να ενοχλείται, αφού δεν αντέδρασε στη «βράβευσή» του. Σε συνάντησή του με τον κινέζο πρόεδρο, έκανε την…υπέρβαση: του παρουσίασε ένα προϊόν που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το «εθνικό» της Κίνας: ένα κινητό τηλέφωνο με δύο οθόνες, το οποίο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Ρωσία.