X

Δύο νύφες παντρεύτηκαν στη Ρωσία και αψήφησαν... τον Πούτιν

Αψηφώντας τη ρωσική νομοθεσία που απαγορεύει ρητά τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, μία ομοφυλόφιλη και μία τρανσέξουαλ βρήκαν «παραθυράκι» και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.

Ant1news



Ένα νομικό κενό στη ρωσική νομοθεσία χρησιμοποίησαν μία ομοφυλόφιλη και μία τρανσέξουαλ για να παντρευτούν στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία, προχωρώντας σε ένα τολμηρό εγχείρημα, δεδομένου ότι ο γάμος τους εναντιώνεται στους νόμους και την anti-gay εκστρατεία της χώρας, που ξεκίνησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ντυμένες νύφες ενώθηκαν επίσημα την περασμένη Παρασκευή με τα δεσμά του γάμου και μοιράστηκαν τις φωτογραφίες τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte, που αποτελεί το «ρωσικό Facebook», γεγονός που πυροδότησε αντιδράσεις στη χώρα από μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Το ζευγάρι προκειμένου να παντρευτεί βρήκε ένα «παραθυράκι» στο νόμο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «οικογενειακό κώδικα» στη Ρωσία, ο γάμος είναι μια «εθελοντική συναίνεση από έναν άνδρα και μια γυναίκα».

Με δεδομένο λοιπόν ότι η μία εξ αυτών είχε γεννηθεί άνδρας, επετράπη ο γάμος του ζευγαριού, παρότι απαγορεύονται στη χώρα οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.



Hδη, πάντως, ένας νομοθέτης της Αγίας Πετρούπολης, ο Βιτάλι Μιλόνοβ, ανέφερε ότι θα ελέγξει τη νομιμότητα του γάμου τους, τον οποίο χαρακτήρισε μία «άσχημη προσβολή» για τις ρωσικές οικογένειες, σύμφωνα με το BBC.