X

Χαλάκια με την αμερικανική σημαία σε κατάστημα της Μόσχας

Οι πελάτες σκουπίζουν τις λάσπες από τα παπούτσια τους, εκφράζοντας παράλληλα την αποδοκιμασία τους στην πολιτική των ΗΠΑ.

Ant1news

Δεν είναι ασυνήθιστο θέαμα να βλέπεις πατάκια με την αμερικανική σημαία σε καταστήματα της Μέσης Ανατολής ή της Βορείου Κορέας. Αλλά τώρα το φαινόμενο εξαπλώνεται και σε καταστήματα της ρωσικής πρωτεύουσας.

Σε ένα πολυκατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στη Μόσχα, οι πελάτες σκουπίζουν τις λάσπες από τα παπούτσια τους πάνω σε πατάκια με την «αστερόεσσα» στην είσοδο.

Οι εικόνες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στα social media, ωστόσο αρκετοί Μοσχοβίτες φαίνεται να υποστηρίζουν την πρωτοβουλία, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αποδοκιμασία τους προς την πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας.

«Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία αυτή, γιατί πιστεύουμε πως οι Αμερικάνοι προσπαθούν να κάνουν τη ζωή μας χειρότερη. Κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν, ευελπιστώντας πως θα ανατρέψουμε την κυβέρνησή μας. Αλλά δε θα το κάνουμε, όχι!», λέει μία Ρωσίδα στην κάμερα τηλεοπτικού συνεργείου.

«Εκείνοι σκουπίζουν τα παπούτσια τους πάνω μας, πάνω στη χώρα μας! Και δε μπορούμε να σκουπίσουμε τα δικά μας στα πατάκια; Αφήστε μας, για όνομα του Θεού!», σχολιάζει ένας πελάτης.

Τα χαλάκια με την αμερικανική σημαία έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τους τελευταίους μήνες στη Ρωσία. Πωλούνται διαδικτυακά έναντι περίπου 20 δολαρίων (τιμή αρκετά τσουχτερή για τα οικονομικά δεδομένα της Ρωσίας), με το σλόγκαν «Κάθε σημαία έχει τη θέση της».