X

Πούτιν: Δεν υπάρχει «σενάριο αποκάλυψης» για την Ουκρανία

«Σενάριο αποκάλυψης» θεωρεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν το ενδεχόμενο πολέμου ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία.

Ant1news


«Πιστεύω ότι ένα τέτοιο σενάριο αποκάλυψης δεν είναι πιθανό και ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος Βαλντίμιρ Πούτιν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia-1.

«Εάν τηρηθούν οι συμφωνίες του Μινσκ για την κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία και την απόσυρση των βαρέων όπλων, αυτό είναι ένας σίγουρος δρόμος για την εξομάλυνση της κατάστασης στην περιοχή αυτή», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Παράλληλα, κάλεσε τις ουκρανικές αρχές «να εξομαλύνουν τη ζωή στη μεγάλη αυτή ευρωπαϊκή χώρα και να διευθετήσουν τις σχέσεις τους με το νοτιο-ανατολικό τμήμα της κατά πολιτισμένο τρόπο».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε, επίσης, ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για νέα συνάντηση με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας για τη διευθέτηση της κρίσης καθώς  υπάρχει «πλήρης» κατανόηση και εμπιστοσύνη.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε, εξάλλου, «ανοησίες» τις κατηγορίες της Ουκρανίας σύμφωνα με τις οποίες άνθρωποι του Κρεμλίνου βρίσκονται πίσω από την αιματοχυσία στο Κίεβο πριν από έναν χρόνο.