X

Λαβρόφ: Είναι συμφέρουσα για τη Ρωσία η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ

Είναι αντίθετο στα συμφέροντα μας να υποδαυλίσουμε τη σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ. Ανάλογες δηλώσεις κι από τον υπουργό Οικονομικών Σιλουάνοφ.

Ant1news

Σκληρός, αλλά και σαφής εμφανίστηκε ο Σεργκέι Λαβρόφ, απέναντι σε όσους υποστηρίζουν πως η Ρωσία χαίρεται για όσα συμβαίνουν στην Ευρωζώνη. Από την πόλη Ουφά της Ρωσίας, στην οποία διεξάγεται η σύνοδος των BRICS, ο Σεργκέι Λαβρόφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως,  «η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται να υποδαυλίσει τη σύγκρουση μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ, καθώς αυτό είναι αντίθετο προς τα συμφέροντα μας.

Σε αντίθεση με εικασίες ΜΜΕ, δεν έχουμε το παραμικρό συμφέρον να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Είναι η απόλυτη διαστροφή απέναντι στα συμφέροντα μας, όσοι λένε πως τρίβουμε τα χέρια μας βλέποντας την Ελλάδα να αντιδικεί με τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η θέση μας για το ζήτημα της Ελλάδας έχει εκφραστεί πολλές φορές από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Μας ενδιαφέρει η εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, το συντομότερο δυνατόν σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους».

Νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ είχε εκφράσει την ελπίδα του η Ελλάδα και οι δανειστές της να βρουν μια λύση, γεγονός το οποίο όπως τόνισε μόνο καλό θα κάνει σε όλες τις αγορές.