X

Μόσχα: Περιμένουμε ακόμα εξηγήσεις από την Άγκυρα

To Kρεμλίνο ζητά εξηγήσεις από την Άγκυρα και το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας αυξάνει τους ελέγχους στα τουρκικά προϊόντα. Σε εγρήγορση η διεθνής κοινότητα.

Ant1news

Το Κρεμλίνο περιμένει ακόμα μια λογική απάντηση από την Άγκυρα στο γιατί κατερρίφθη το ρωσικό μαχητικό, προσθέτοντας ότι η ενίσχυση στον έλεγχο τροφίμων στα τουρκικά προϊόντα δεν αφορά στο περιστατικό στα τουρκικο –συριακά σύνορα.

«Ακόμα περιμένουμε μία εξήγηση, μία ρεαλιστική εξήγηση από την τουρκική πλευρά» είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, το υπουργείο Γεωργίας της χώρας είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν η ενίσχυση των ελέγχων στα αγροτικά και γεωργικά προϊόντα, καθώς και στα κρέατα, που εισάγει η Ρωσία από την Τουρκία. 

«Δεν επιβάλλουμε εμπάργκο», τόνισε παρόλα αυτά ο Πεσκόφ.

«Οι περιορισμοί αυτοί επιβάλλονται εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου από διάφορες μορφές εξτρεμισμού. Φυσικά λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ελέγχου. Αυτό είναι μάλλον φυσικό, κυρίως αν λάβει κανείς υπόψη του τις απρόβλεπτες ενέργειες της Τουρκίας», εξήγησε ο ίδιος.

Σήμερα μεταβαίνει στη Μόσχα ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, με αντικείμενο της επίσκεψής του το κοινό μέτωπο κατά του ISIS. Ο Ολάντ είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους που θα συνομιλήσει εκ τους σύνεγγυς με τον Πούτιν, μετά την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους. Την ίδια ώρα, οι παρεμβάσεις της διεθνούς κοινότητας με σκοπό την αποκλιμάκωση της έντασης, είναι συνεχείς. Τελευταία ήταν εκείνη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του.