X

Συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας στην κατάρριψη του Su-24 υπαινίσσεται ο Πούτιν

Τι καταλογίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ant1news

Βαρύ υπαινιγμό σε βάρος των ΗΠΑ για την κατάρριψη του Su-24 άφησε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Φρανσουά Ολάντ την Πέμπτη.

Κατηγόρησε τους Αμερικανούς, που ηγούνται του διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS, ότι διέρρευσαν το σχέδιο πτήσης του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 στους Τούρκους συμμάχους τους.

«Η αμερικανική πλευρά, που ηγείται της συμμαχίας στην οποία η Τουρκία είναι μέλος, γνώριζε που και πότε τα πολεμικά μας αεροσκάφη επιχειρούσαν την στιγμή του περιστατικού. Και αυτό ήταν ακριβώς το σημείο που η επίθεση συνέβη», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Γιατί δώσαμε αυτές τις πληροφορίες στους Αμερικανούς; Είτε δεν έχουν τον έλεγχο της ροής των πληροφοριών, είτε διέρρευσαν αυτή την πληροφορία, χωρίς να συνειδητοποιούν τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας διαρροής», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Αν και ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ, προειδοποίησε πως η συνεργασία θα τεθεί σε κίνδυνο εάν επαναληφθούν γεγονότα «όπως η κατάρριψη αεροσκαφών μας και οι θάνατοι στρατιωτών μας».