X

Πούτιν στην Τουρκία: Θα το μετανιώσετε!

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία στέλνει ο ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού.

Ant1news

Η Τουρκία θα το μετανιώσει "περισσότερο από μία φορά" για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού κοντά στα συροτουρκικά σύνορα, τόνισε ο ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα δεν θα αγνοήσει τη "συνεργασία και βοήθεια στους τρομοκράτες" από την Άγκυρα.

Σε μια αναφορά που στοχεύει ξεκάθαρα στη Δύση, ο Πούτιν είπε σε ετήσια εκδήλωση ότι οι χώρες «δεν πρέπει να διαθέτουν διπλά μέτρα και σταθμά κατά της τρομοκρατίας» ή να χρησιμοποιούν τρομοκρατικές ομάδες για τις δικές τους ανάγκες.

Νωρίτερα, άλλωστε, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίστηκε ότι η ηγεσία της Τουρκίας, περιλαμβανομένων του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της οικογένειας του, εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο πετρελαίου με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι ο τελικός προορισμός του λαθραίου πετρελαίου από τη Συρία και το Ιράκ.

Η Μόσχα έκανε λόγο για νέα ευρήματα αναφορικά με την χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους, ενώ όπως τόνισε ο Υφυπουργός Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ, η Ρωσία γνωρίζει τρεις κύριες οδούς του λαθρεμπορίου πετρελαίου προς την Τουρκία.

«Η Τουρκία είναι ο βασικός αγοραστής αυτού του λαθραίου πετρελαίου» είπε ο Αντόνοφ, τονίζοντας ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία μας, η κορυφή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ο Πρόεδρος Ερντογάν και η οικογένειά του, εμπλέκονται σε αυτή την εγκληματική επιχείρηση», αν και δεν αποκάλυψε τις αποδείξεις που ισχυρίζεται ότι έχει η Ρωσία για την εμπλοκή του Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, που «έχει μπει στο μάτι» του Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε δηλώσει τη Δευτέρα, μετά τη νέα άρνηση του Ρώσου Προέδρου να τον συναντήσει, ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθούν όσα του προσάπτουν, ενώ τόνισε ότι οι κατηγορίες που αποδίδονται στον ίδιο και την Τουρκία είναι ανέντιμες.